Elena Mágica

Elena Mágica is Félix Rossy’s latest album, where, yet again, the trumpet player and composer shows his deep commitment to music as he searches for new pathways to express himself. With the unmistakeable sound of his trumpet, he reveals new textures and risk-taking harmonies on this contemporary jazz outing.

For the project, Félix Rossy has put together a quintet of admired musicians, featuring Tomeu Garcies on trombone, Toni Saigi on piano, Joan Garcies on double bass, and Andreu Pitarch on drums. Together they explore the varied landscapes of the jazz universe through the lens of their own unique language; a product of their creativity and intuition.

The songs on Elena Mágica include the Félix Rossy originals Gurú, Surprises, Purple Mirrors, and Elena, along with Confluencias by Enrique Oliver, the saxophonist from Malaga who also participates in the recording, as well as Rouge, a fantastic ballad by the late trumpet great Roy Hargrove.

This album also features the collaboration of singer Carmen Lancho from Madrid, who joins the group on Purple Mirrors.

Elena Mágica is an UnderPool label production. It is available in a carefully prepared vinyl edition featuring cover art by painter Ana Golobart.

 
 

 

Elena Mágica és el darrer treball discogràfic de Félix Rossy. Aquest trompetista i compositor, compromès profundament amb la música, busca un cop més nous camins per comunicar-se, mentre descobreix amb el so inconfusible de la seva trompeta noves textures i harmonies arriscades que formen part del jazz contemporani que ofereix en aquest disc. 

 

Félix Rossy s’ha envoltat en aquest projecte dels músics a qui admira, un quintet d’amics format per Tomeu Garcies al trombó, Toni Saigi al piano, Joan Garcies al contrabaix i Andreu Pitarch a la bateria; companys amb els que amb creativitat i intuïció han construït un llenguatge propi amb el qual exploren els diferents paisatges que ofereix l’univers del jazz.

 

El tracklist d’Elena Mágica el componen Gurú, Surprises, Purple Mirrors i Elena Mágica composicions originals de Félix Rossy, als quals se li afegeix Confluencias del saxofonista malagueny Enrique Oliver que també participa en la gravació i Rouge, una fantàstica balada del trompetista nord-americà Roy Hargrove.

 

Aquest disc també compta amb la col·laboració de la cantant madrilenya Carmen Lancho que s’afegeix al grup en el tema Purple Mirrors.

 

Elena Mágica és una producció del segell UnderPool que s’edita en una cuidada edició en vinil i compte amb el treball de la pintora Ana Golobart a la portada. 
Elena Mágica es el último trabajo discográfico de Félix Rossy. Este trompetista y compositor, comprometido profundamente con la música, busca una vez más nuevos caminos para comunicarse, descubriéndonos con el sonido inconfundible de su trompeta, nuevas texturas y armonías arriesgadas que forman parte del jazz contemporáneo que nos ofrece en este disco.

 

Félix Rossy se ha rodeado en este proyecto de los músicos a quién admira, un quinteto de amigos formado por Tomeu Garcies al trombón, Toni Saigi al piano, Joan Garcies al contrabaix y Andreu Pitarch a la bateria; compañeros con los que con creatividad e intuición  han construido un lenguaje propio con el que exploran los diferentes paisajes que ofrece el universo de jazz. 

 

El tracklist de Elena Mágica lo componen Gurú, Surprises, Purple Mirrors y Elena Mágica, composiciones originales de Félix Rossy, a les que se añaden Confluencias del saxofonista malagueño Enrique Oliver que también participa en la grabación y Rouge, una fantástica balada del trompetista norte-americano Roy Hargrove.

 

Este disco también cuenta con la colaboración de la cantante madrileña Carmen Lancho que se incorpora al grupo en el tema Purple Mirrors.

 

Elena Mágica es una producción del sello UnderPool que se edita en una cuidada edición en vinilo y cuenta con el trabajo de la pintora Ana Golobart en la portada. 

Felix Rossy – Trumpet
Tomeu Garcias  – Trombon
Toni Saigi – Piano
Andreu Pitarch – Drums
Joan Garcias – Bass

 

Featuring;

Enrique Oliver – Tenor Sax (Except Rouge and Purple Mirrors)

Carmen Lancho – Voice (Puprle Mirrors)

 

All music composed by Félix Rossy, except Rouge by Roy Hargrove, and Conlfuencias by Enrique Oliver.
Recorded on December 11 2021 UnderPool Studio.
Recorded, Mixed and Master by Sergi Felipe.

Cover Paint Ana Golobart.

Design   Pepon Meneses.
Produced and Published UnderPool.