Wara
Over the past several years Toni Saigi has worked to consolidate Tronik, the project he has custom-assembled to perfectly suit his original compositions. Together they have developed their own unmistakable sound thanks to the unique rapport shared with bandmates Jaume Ferrer, Marc Cuevas and Carlos Falanga.

 

Wara, which means star in the aymara language,is the group’s third outing. It comprises a collection of eight originals. These are the fruit of a process in which Saigi “distills a piece of life into an idea, which is then shared and defended by each member of the group as if nothing else mattered”, as Pau Sala explains in the album’s liner notes. 
 
Tronik’s new album promises to be a highlight among current jazz releases, thanks to the quality of the compositions and the sonority of the quartet, that is  at once deeply rooted in jazz, while at the same time bringing the music’s essence up to the present through their manifestly contemporary language. 

 

Tronik és el projecte que ha consolidat als darrers anys el pianista i compositor Toni Saigi, un quartet fet a mida per interpretar a la perfecció les seves composicions i amb el que ha desenvolupat una sonoritat inconfusible gràcies a la complicitat dels seus companys Jaume Ferrer, Marc Cuevas i Carlos Falanga.

 

 Wara, estrella en l’idioma indígena aimara, és el tercer disc d’aquest grup, un recull de vuit originals fruit d’un procés constant de creació en el què Saigi com descriu el contrabaixista Pau Sala a les line notes del disc … “concentra un trosset de vida en una idea que un cop compartida és defensada per cada membre del grup“.  En aquest nou disc, Tronik es consolida com un dels projectes més destacats de l’escena jazzística actual gràcies a la qualitat de les seves composicions i a la sonoritat d’aquest quartet que profundament arrelat en el jazz  trasllada al present l’essència d’aquesta música i ho fa amb un amb un llenguatge descaradament actual.
Tronik és el proyecto que ha consolidado los últimos años el pianista y compositor Toni Saigi, un cuarteto hecho a medida para interpretar a la perfección sus composiciones y con el que ha desarrollado una sonoridad inconfundible gracias a la complicidad de sus compañeros Jaume Ferrer, Marc Cuevas y Carlos Falanga.

 

Wara, estrella en el idioma indígena aimara, es el tercer disco de este grupo, una recopilación de ocho originales fruto de un proceso constante de creación en el que Saigi como describe el contrabajista Pau Sala en las line notes del disco… “concentra un pedazo de vida en una idea que una vez compartida es defendida por cada miembro del grupo”.

 

En este nuevo disco, Tronik se consolida como uno de los proyectos más destacados de la escena jazzística actual gracias a la calidad de sus  composiciones y a la sonoridadad de este cuarteto que profundamente arraigado en el jazz traslada al presente la esencia de esta música y lo hace con un lenguaje descaradamente actual.

Toni Saigi – Piano

Jaume Ferrer– Tenor Sax

Marc Cuevas – Double Bass
Carlos Falanga – Drums

All music composed by Toni Saigi.

Recorded at UnderPool Studio, 

by  Sergi Felipe on 4 September 2022.
Analog Mix and Master by Sergi Felipe.
Cover Photo by Laura Sala. Back cover photo by Helena Saigi.

Cover Design by Wara de Ormaechea. Design Pepon Meneses
Produced by Toni Saigi & Underpool.
Published by UnderPool.