Return | The Music of Sean Levitt

On Return, Rai Paz takes on the music of Sean Levitt, the North
American guitarist who left a strong imprint on the 90’s jazz scene in
Barcelona.

For the occasion, Rai Paz makes use of Sean Levitt’s own handwritten
charts of his compositions, many of which have never been recorded.
Rai was able to obtain these charts thanks to the help of trumpet player
Benet Palet and Carmen, both of whom were close friends of Levitt’s.

Return is a look at the figure and the heritage of Sean Levitt. It is a
retrospective of his music that makes this album a great tribute to the
master on the twentieth anniversary of his death.

Recorded in a single recording session at the UnderPool Studio and with Toni Saigi, Pau Sala and Joan Moll, Rai Paz stands out for his deep sound that defines him as a musician. This exquisite guitarist and composer shows us in this album his temperament and his ability to describe through music his experiences and emotions.

A Return Rai Paz ens acosta a la música del nord-americà Sean Levitt, destacat guitarrista que va deixar una forta empremta a l’escena jazzística de la ciutat de Barcelona dels anys 90. 
 
Rai Paz recupera en aquest disc part dels seus manuscrits, molts d’ells inèdits, gràcies a la complicitat del trompetista Benet Palet i de la Carmen, tots dos amics i companys de Levitt.
 
Return ens acosta a la figura i al llegat de Sean Levitt, redescobrint-nos la seva música i convertint aquest disc en un gran homenatge tot coincidint en el vintè aniversari de la seva mort.
 
Enregistrat en una única sessió de gravació a l’Estudi UnderPool i al costat de Toni Saigi, Pau Sala i Joan Moll, Rai Paz  destaca per un so profund que el defineix com a músic. Aquest guitarrista i compositor exquisit ens mostra en aquest disc el seu temperament i la seva capacitat per descriure a través de la música les seves vivències i emocions.
En Return  Rai Paz nos acerca a la música del norte-americano Sean Levitt, destacado guitarrista que influyó notablemente en la escena jazzística de la ciudad de Barcelona de los años 90.  

 

Rai Paz  ha recuperado en este disco parte de sus manuscritos, muchos de ellos inéditos, gracias a la complicidad del trompetista Benet Palet i de Carmen, dos amigos y compañeros de Levitt.

 

Return nos acerca a la figura y al legado de Sean Levitt, descubriéndonos su música y convirtiendo este disco en un gran homenaje a su figura, coincidiendo con el vigésimo aniversario de su muerte. 

 

Grabado en una única sesión de grabación en el Estudio UnderPool y al lado de Toni Saigi, Pau Sala y Joan Moll, Rai Paz  destaca por un sonido profundo que lo define como músico. Este exquisito guitarrista y compositor nos muestra en este disco su temperamento y su capacidad para describir a través de la música sus vivencias y emociones.

 

Rai Paz – Guitar

Toni Saigi – Piano

Pau Sala – Bass
Joan Moll – Drums

Carme Canela – Voice on track 10

 

All music composed by Sean Levitt, except track 10 by Stella Levitt.
Recorded  2021 UnderPool Studio.
Recorded, Mixed and Master by Sergi Felipe

Photo Jose Casanova.

Design Jose Casanova and  Pepon Meneses.

Published UnderPool