Zinc

Zinc is the title of composer and saxophonist Marina Vallet‘s new work, a work that describes a vital moment of transition and regeneration.

Like Zinc, the themes that form part of this album become a game of energetic colors that define the musical personality of Marina Vallet, an outstanding saxophonist who, with her own voice, has developed a solid trajectory over the last decade.

In Zinc, Marina Vallet has collaborated closely with bassist Paco Weht, who has been in charge of arranging Vallet’s originals for this album.

With this play of intensities, energies and colors, Zinc is the most luminous project of one of the most outstanding saxophonists on the current scene.

Zinc és el títol del nou treball de la compositora i saxofonista Marina Vallet, un treball que descriu un moment vital de transició i regeneració. 

Com el Zinc, els temes que formen part d’aquest disc esdevenen un joc de colors enèrgics que defineixen la personalitat musical de Marina Vallet, destacada saxofonista que amb veu pròpia ha desenvolupat una trajectòria sòlida durant la darrera dècada. 

 

A Zinc, Marina Vallet  ha col·laborat estretament amb el baixista Paco Weht, que ha estat l’encarregat d’arranjar els originals de Vallet per aquest disc. 

Amb aquest ventall d’intensitats, energies i colors Zinc és el projecte més lluminós d’una de les saxofonistes més destacades de l’escena actual.

Zinc es el título del nuevo trabajo de la compositora y saxofonista Marina Vallet, un trabajo que describe un momento vital de transición y regeneración.

Como el Zinc, los  temas que forman parte de este disco se convierten en un juego de colores enérgicos que definen la personalidad de Marina Vallet, destacada saxofonista que con voz propia ha desarrollado una trayectoria sólida durante la última década. 

En Zinc, Marina Vallet ha colaborado estrechamente con el  bajista Paco Weht, que ha sido el encargado de arreglar los originales de Vallet para este disco. 

Con variedad de intensidades, energías y colores, Zinc es el proyecto más luminoso de una de las saxofonistas más destacadas de la escena actual.

Marina Vallet – Soprano, Alto, Tenor, Baritone Sax & voice
Bartolomeo Barenghi – Guitar & voice
Txema Riera – Piano & Rhodes

Paco Weht – Bass
Oriol Cors – Drums
 
All music composed by Marina Vallet
Tracks 1,2,3,4,5 arranged by Paco Weht
Track 8 Lyrics by Léa Dimant
Recorded at UnderPool Studio, on February 17 & 18, 2023
Mixed & Master by Sergi Felipe
Cover Paint by Jimena del Solar
Design Pepon Meneses
Produced by Marina Vallet 
Published by