Carla Bley Songbook


Carla Bley Songbook is a carefully selected collection of some of the most outstanding pieces by the North American composer. The interpretations by pianist and composer Lluís Vidal and drummer David Xirgu show off all the composer’s originality, which has earned her place as a reference for 20th century contemporary jazz.

Bley’s music also serves as an ideal framework in which to appreciate the complicity of these two musicians, whose brilliant careers are essential for understanding the development of the current jazz scene.

On this album Lluís Vidal and David Xirgu show they share a language full of subtlety that avoids showiness and that obviously springs from complicity, mutual admiration, and their derp commitment to the music.

Their shared language delicately accompanies us through Carla Bley”s musical universe, leaving room to imagine what her music is like beyond the sounds and beyond this recording.

Carla Bley Songbook és una selecció acurada d’algunes de les peces més destacades d’aquesta compositora nord-americana que interpretades pel pianista i compositor Lluís Vidal i el bateria David Xirgu ens permeten apreciar l’originalitat, el talent i la personalitat d’aquesta dona excepcional, referent indiscutible del jazz contemporani del segle XX.

La música de Bley és també, en aquest disc, el punt de partida per gaudir de la complicitat d’aquests dos músics de trajectòria brillant, determinants per comprendre el desenvolupament de l’escena jazzística actual.

A Carla Bley Songbook Lluís Vidal i David Xirgu mostren un llenguatge comú però ple de matisos, que fuig de les parafernàlies, un llenguatge fruit de la complicitat, l’admiració mútua i el seu compromís profund envers la música. 

És aquest llenguatge el que amb delicadesa ens empeny a descobrir quin és l’univers de l’admirada Carla Bley i ens deixa espai per imaginar com és la seva música més enllà dels sons, més enllà d’aquest disc. 

Carla Bley Songbook es una cuidada selección de algunas de las piezas más destacadas de esta compositora norteamericana que interpretadas por el pianista y compositor Lluís Vidal y el batería David Xirgu nos permiten apreciar la originalidad, el talento y la personalidad de esta mujer excepcional, referente indiscutible del jazz contemporáneo del siglo XX.

La música de Bley es también, en este disco, el punto de partida para disfrutar de la complicidad de estos dos músicos de trayectoria brillante, determinantes para comprender el desarrollo de la escena jazzística actual.

En Carla Bley Songbook Lluís Vidal y David Xirgu  muestran un lenguaje común pero lleno de matices, que huye de parafernalias, un lenguaje fruto de la complicidad, la admiración mutua y su compromiso profundo hacia la música.

Es este lenguaje el que con delicadeza nos empuja a descubrir cuál es el universo de la admirada Carla Bley dejando  espacio para imaginar como es su música más allá del sonido, más allá de este disco. 

Lluís Vidal – Piano
David Xirgu – Drums

All music composed by Carla Bley.
Recorded 16 & 17 June 2021 UnderPool Studio.
Recorded, Mixed and Master by Sergi Felipe
Cover and Artwork Pepon Meneses.
Produced and Published UnderPool