Aquella Cosa
Albert Cirera is one of the most prominent saxophonists of his generation; essential for understanding the current jazz scene and one of the greatest exponents of improvisation in the last decade in Catalonia. 

 

He has managed to develop a solid trajectory both at home and abroad which has enabled him to perform in different international scenes. 

 

On Aquella Cosa, Cirera puts together a collection of his originals  and gives them new life with this septet. The complicity they share enables them to construct a language comprising melodies, grooves, and improvisation, along with experimentation with sound, texture and form. 

 

Albert Cirera is a mature musician; capable of expressing himself comfortably in any of the musical registers he has tackled;
demonstrating that music is not so much a question of style as it is of experience. 

 

Albert Cirera and Kamarilla make music in its purest form. Aquella Cosa will make you laugh, dance ,breathe, and live! 
Albert Cirera és un dels saxofonistes més destacats de la seva generació, músic determinant per entendre l’escena jazzística actual i un dels majors propulsors de la improvisació durant la darrera dècada a Catalunya.

 

Ha estat capaç de desenvolupar una sòlida trajectòria dins i fora de les nostres fronteres que l’ha portat a participar de manera activa a diferents escenes musicals internacionals.

 

A Aquella Cosa, Cirera es retroba amb un seguit de vells originals que ha recuperat i enregistrat amb un septet de músics amb els qui comparteix la complicitat necessària per construir un llenguatge on hi tenen cabuda melodies, grooves, improvisacions, però on també s’experimenta amb el so, les textures i les formes. 

 

Albert Cirera és un músic madur, capaç d’expressar-se còmodament en qualsevol dels registres musicals que ha desenvolupat, demostrant que la música no és qüestió d’estil sinó d’experiència. 

 

Albert Cirera i Kamarilla fan música en estat pur, Aquella Cosa capaç de fer-te riure, ballar, respirar i viure.
Albert Cirera es uno de los saxofonistas más destacados de su generación, músico determinante para entender la escena jazzística actual y uno de los más importantes propulsores de la improvisación durante la última década en Catalunya.

Ha sido capaz de desarrollar una sólida trayectoria dentro y fuera de nuestras fronteras que le ha llevado a participar de manera activa en diferentes escenas musicales internacionales. 

En Aquella Cosa, Cirera se reencuentra con una serie de viejos originales que ha recuperado y grabado con un septeto de músicos con los que comparte la complicidad necesaria para construir un lenguaje donde tienen espacio melodías, grooves, improvisaciones, y donde también experimenta con el sonido, las texturas y las formas. 

Albert Cirera es un músico maduro, capaz de expresarse cómodamente en cualquiera de los registros musicales que ha desarrollado, demostrando que la música no es cuestión de estilo sino de experiencia.

Albert Cirera y  Kamarilla hacen música en estado puro, Aquella Cosa capaz de hacerte reír, bailar, respirar y vivir.


Albert Cirera – Tenor and Soprano Sax
Marcel.lí Bayer – Alto Sax, Clarinet & Bass Clarinet
Iván González – Trumpet
Pol Padrós – Trumpet
Vicent Pérez – Trombone
Martin Leiton – Electric Bass
Ramon Prats – Drums

All music composed by Albert Cirera.
Track 3 based on a Bach Coral BWV 510.
Recorded 25 & 26 June 2021 UnderPool Studio.
Analog Mix and Master by Sergi Felipe
Artwork Pepon Meneses.
Produced and Published UnderPool