Last Whisper – Sergi Felipe & Whisper Songs

Sergi Felipe & Whisper Songs is one of the key players on the Underpool label. Sergi Felipe in fact connects the two, being the leader of this particular project and the founder of Underpool itself. Underpool in a very short space of time has become a reference for Barcelona’s vibrant contemporary jazz scene, beginning at first as a modest solution to the desire to document the work of Whisper Songs. Currently, Underpool showcases the best contemporary jazz both on a national and an international level.

Last Whisper marks a significant moment for Sergi Felipe, by closing a period which has been defined by a trilogy consisting of the two previous albums: Whisper Songs (Undp-00) and Bambú és libre en el espacio (Undp-03).

This last recording goes deeper into the possibilities of working with structure and composition; revealing a more mature take on the music and featuring leading musicians active on the Barcelona scene.

Sergi Felipe & Whisper Songs és un dels grups de referència del catàleg del segell UnderPool. Sergi Felipe, és alhora, lider d’aquest projecte i l’alma mater del segell barceloní que va sorgir per la necessitat d’editar el seu segon disc.

Last Whisper, és un punt d’inflexió en la trajectòria de Sergi Felipe, que tanca una etapa amb aquest projecte, finalitzant la trilogia que completen els seus anteriors treballs Whisper Songs (UNDP-00) i Bambú és libre en el espacio (UNDP-03).

En els nou originals que formen part d’aquest disc escoltarem com aquest quintet s’endinsa en el jazz contemporani, aprofundeix en les possibilitats formals i compositives, mostrant la maduració definitiva d’aquest projecte que uneix alguns dels músics més sol·licitats de l’escena de casa nostra.

Sergi Felipe & Whisper Songs es uno de los grupos de referencia del catálogo del sello UnderPool. Sergi Felipe, es a la vez, líder de este proyecto y el alma mater del sello barcelonés que surgió por la necesidad de editar su segundo disco.

Last Whisper, es un punto de inflexión en la trayectoria de Sergi Felipe, que cierra una etapa con este proyecto, finalizando la trilogía que completan sus anteriores trabajos Whisper Songs (UNDP-00) y Bambú es libre en el espacio (UNDP- 03).

En los nueve originales que forman parte de este disco escucharemos como este quinteto se adentra en el jazz contemporáneo, profundiza en las posibilidades formales y compositivas, mostrando la maduración definitiva de este proyecto que une algunos de los músicos más solicitados de la escena de nuestra casa.

Sergi Felipe – Tenor Sax, composing.
Hugo Astudillo – Alto Sax
Alfred Artigas – Guitar
Marc Cuevas – Bass
Oscar Domènech – Drums
Dídac Ruíz – Percussion

 

Recorded & Mixed at UnderPool Studio by Sergi Felipe

Mastering by Joan Hernàndez
Photography by Raúl Cámara

Design by Pepon Meneses